NY blogg

Wuhuu. Jag beslöt mej för att börja ett nytt liv så jag skapade en ny blogg! den hittar ni här på www.vvanessa.blogg.se

Det var det bloggverkyteg jag började använda och jag har nu efter många år konstaterat att där trivs jag bäst.

31.10.2013 kl. 22:51

Bästa sämre halvan!

Hejdå min fina sämre bästa halva! Imårån åker finaste Miss Wessman till Gran Canaria för att jobba som guide i ett halft år. Ett halft jävla år, hur ska jag klara mej utan denhär fjanten? Och hur ska hon klara sej utan mej? Man undrar.

Vi har så fina minnen från det gångna året. Wessman började i Akan med mej och Olivia. Vi besökte Ryssland tilsammans i november det var den värsta roligaste resan jag varit på. I februari var vi på klassresa till Örebro i Sverige, det var nog några av dom roligaste dagarna i mitt liv. Wessman åt bland annat opp mina m&m's med nötter, alla vet hur hon mådde sen.. För att inte tala om alla idiotiska saker denna människa kläcker ur sej, du e nog så tassi min teqila kaveri. Påtal om tequila, jag tror int att det finns så många fyllehistorier med Wessman inblandat som inte slutar illa, mycke illa. Som den senaste till exempel.. Vissa spyr som fontäner, vissa sloknar med huvet i wcn och andra slocknar före halv 12! När jag menar senast så talar jag om vår överraskningsfest åt Wessman på lördagen, jag tror att bilderna får tala för sej själv...:

Grisnäsan va pop!

 

Ojoj, bästa festen på länge hörni gott folk! Dethär gör vi inte om..

På söndagen körde Wessman mej till tågstationen så att vi fick ha vår sista måltid. Nonei men sorligt va det att säga hejdå! Hoppas du får en amazing tid i solen och jag ska önska mej flygbiljetter till julklapp! Älskar dej min bästa sämre halva!

 

01.10.2013 kl. 18:26

Super powers

Idag har jag:

Vaknat klockan 06.00

Varit i skolan från kl 08.30-14.00

Städat lägenheten

Vikt kläder

Städat min garderob

Bytt sängkläder

Bykat sängkläder

Gjort en "studievägg"

Gjort 2 inlämningsuppgifter

Bakat en kladdkaka

Radat alla mina skolpapper

Fyllt i ett gymnastikkompendie

Bokat tågbiljetter

Packat väskan

Diskat

Och nej, jag har inte tagit kokain!

26.09.2013 kl. 20:05

Tågtågtåg

Det känns som jag bor på tåget. Ett jävla åkande mellan Vasa och Borgå helatiden. Okej det är ju mitt eget val och nästa månad blir det inte alls lika mycke åkande fram och tillbaka. Nästa veckoslut måste jag ju komma hem eftersom det är min sämre halvas sista veckoslut i Finland på ett halft år. Hur ska jag klara mej utan min fjanttiga Wessman?!

Förra veckan drack vi på tisdag, onsdag och torsdag. Studielivet är hårt. Nu när jag kommer till Vasa är det ju Ollistisdag så såklart ska jag ju dit en sväng, planerna är att hålla mej utanför i någon minut men jag kommer endå att hamna in dit ;s vart har min självdiciplin som aldrig funnits försvunnit?

Nu står vi stilla på ett spår mitt i skogen, det känns som i Harry Potter när dementorerna kommer och granska tåget! Scary shit. Tackochhej. Imårån ska jag fixa till min lägenhet, rena rama bombnedslaget...

24.09.2013 kl. 19:51

Måndag

I typ 3 veckor klarade jag av att visa en bra bild av mej själv åt min klass. Nu ha det barka åt helvete. Fast egentligen känns det ganska hemtrevligt, jag menar inget ändrade direkt. Jag får ofta kommentarer om mina babyfötter, om att jag är från Borgå och, hur mycke jag pratar och om hur stort ljud jag har. Jag tycker att jag int ens har pratat nå extra mycke med tydligen..

Idag till exempel
B: Vanessa har du gjort bjollan?

S: Jo, hon gjord den på tåget!

Jag: Nähä ja gjord den redan förra torsdagen!

S: Ja nå va gjord du på tåge då för någo måst du nog ha koncentrera dej på när man int hörd dej!

Annars går allt bra, imårån har vi friidrott. Det känns helt bra att få studiepoäng för att hoppa längd. Idag hade vi fysik, vi byggde en ballongraket, min grupps raket var ljusröd, gissa vem som hade valt färgerna?

 

16.09.2013 kl. 20:35

Hej och förlåt!

Senaste inlägget skrev jag för två veckor sen här hemma i Borgå, nu är jag här igen! Det har varit så mycket nu med skolstarten att jag knappt hunnit slå mej ner och varken blogga eller läsa andras bloggar. Fast nu rullar systemet på och föreläsningar och lektionerna är i full gång.

Under de senaste veckorna har jag konstaterat att Vasa är typ världens bästa stad. Jag var nog hurja skeptisk i början men jag är så nöjd med både stad och studier.

Jag har tvättat första byket! Ps. vem sa att man inte kan tvätta ljust och mörkt i samma maskin va?

Det här ser vi när vi stiger ut från skolan.

Första halarmärkena!

GULISINTAGNING! (Det var helt huippu)

En och annan partynatt har det ju blivit. Nästa vecka är det Ollis tisdag, Wasa by night på onsdag och Lär dej sitza på torsdag..

Igår kom jag hem en sväng och bongade bland annat denna tjej!

Imårån ska vi på cirkus med Jasmin och Heidi. JASMIN tvingade oss. Igår avslöjade också den jäveln att biljetterna kostade 27 euro. 27 fucking euro, de e många stop de!

14.09.2013 kl. 19:08

Älskade Borgå!

Jag har nu klarat av NÄSTAN en vecka i Vasa! Fast jag tyckte att detta veckoslut ska jag nog tillbringa i älskade Borgå. Man kan ju inte liksom börja överdriva..

Skolan verkar bra, vår klass är huippu och vi har redan gulisintagningen under full planering! Våra fula lila halare blev beställda idag!

På Tisdagen var det Ollis tisdag. Alla stop för 2,50 - 3 euro. Jag trodde inte att det var möjligt men i denna bar spelar dom Traktor Alban, Sean Banan, Gyllene tider, Markoolio.. Bästa ju!

 

 

30.08.2013 kl. 19:44

Måndag

Vasa är nog en helt fin och bra stad egentligen. lite större än Borgå men endå int så stor att man riktigt kan tappa bort sej totalt. Vattnet är nära och nästan helt omöjligt att undvika och det är ganska skönt, om jag inte ser havet eller får se havet så får jag en känsla av att vara instängd vilken tur att jag slipper det då va.

Idag på mårånen tyckte jag att jag ha glott in i dessa 4 väggar tillräckligt länge så jag skärpte mej och ringde min vän Sonja som gick i Akan med mej ett halft år. Vi hade dejt i stan och sen beslöt vi oss för att vara extra coola och moderna så vi åt frozen yougurt.

En grej som jag glömde hemma och som jag livsnödvändigt måste äga är en NYCKELRING! Jag sökte idag en i typ alla butiker med hittade ingen. Helst ska den vara stor och synnas och näst intill omöjlig att tappa bort. Seriöst vad fan ska jag göra den dagen då jag tappar mina nycklar. Här finns ingen famo och fafa 20 meter bort som alltid har en reservnyckel. Jag fick inte ens en extra nyckel till lägenheten... Jag har ju aldrig ägt en hemnyckel förut. Pappa säger att det är en säkerhetsåtgärd... Men nu när jag tänker på det så har jag i princip aldrig varit i behov av en egen hemnyckel. Vad ska jag ta mej till... Jakten på den ultimata nyckelringen fortsätter. I och för sej så har jag nog en nyckelring. Den fick jag köpa av Hanna från tomToy för 40 cent. Den är stor, färgrann och har en spegel på baksidan och på framsidan står det "Why would I need a boyfriend when I just can take yours?" Jag tror inte att jag får så många nya vänner med den..

PS. Vad ska man ha för kläder första skoldagen då? Naki har alltid förut vari ett acceptabelt alternativ i min vänkrets i Borgå man kanske det inte är ok första skoldagen va..

 

 

 

26.08.2013 kl. 19:01

Så va man här då!

Sådärja nu var man här då! Egentligen kom vi nog redan igår på eftermiddagen men mamma och pappa stack för typ en timme sen. Nu är det tyst, tomt och ensamt. Tur att jag har mycke choko i skåpet och alla säsonger av One Tree Hill i datorn.

På tisdagen börjar skolan, det ska nog bli ganska skönt. Så får man annat att fundera på än att sitta hem och glo in i väggarna. Jag är riktigt nöjd med min lilla lägenhet. Den är vit och ljusröd typ haha. Jag får visa er bilder nästa vecka eftersom jag har lämnat kabeln hemma. Vad har jag annat länmnat hem då? Nå såklart den bestrykta kopian av studentbetyget som man ska ha för att få skriva in sej. Vilken tur att jag har en snäll familj där hemma som imårån skickar upp den på posten åt mej så den borde väl vara här på tisdag eller onsdag. Det börjar bra det här!

 

 

 

25.08.2013 kl. 15:33

Pampas. Jee.

Idag vill jag vara 10 år så att det ännu är 10 år kvar tills jag måst flytta hemifrån och börja studera. Alltså Pampas. Vadfan ska jag i Vasa och göra?! Nu har jag sagt hejdå till alla mina kompisar. Det känns som om jag aldrig mer ska se dom haha. Fast som vi sa med Jasmin idag "VI KOMMER NOG HEM SENAST PÅ FREDAG!"

Påriktigt så är det ju inte världens undergång och det kommer säkert att bli jätte kul och blablabla. Fast idag vill jag vara martyr.

Nu ska jag fira, sista natten i min sköna säng.

Bilen är packad. Imårån kl 8 är det start! Observera min flytts viktigaste acessoarer: Min drömfångare och min tangelteezer!

23.08.2013 kl. 20:55

Foood

Vi ska snart fara och äta med flickorna. Vi ska fira att vi aldrig mer behöver se varandra.

Jag har som vanligt inget att ha på mej.

Men jag kan ju va naken!!

Ps. Jag var ti frissan idag. Jag blev faktist riktigt nöjd.

22.08.2013 kl. 18:53

Men jag bor ju inte i Vasa.

Idag gjorde jag säkert värdens vuxnaste sak i hela mitt liv. Jag ringde till typ Vasa Eletricitet eller vadfän det nu heter. Jag sku fråga om dom kunde slå på strömmen i min lägenhet tills lördagen när jag flyttar. Jag kom så långt att jag slapp till betjäning på svenska. Sen kom det igen "Bor du i Vasa, Korsholm blablabla tryck ett.(Det var på ettan jag skulle trycka men det fattade jag ju inte.) Har du frågor angående Vasa Eletricitet tryck 2 blablabla..." Osv. Ingen av domhär stämde in på mitt ärende tyckte jag så jag la på luren och ringde till pappa. Pappa bara "Ja.. du ska trycka på ettan.." Jag "MEN JAG BOR JU INT I VASA!!?!!"

Annars bara så ligger lägenheten jag ska flytta till på lördag i Vasa. Grattis, jättegrattis. Jag förstår inte ens vaför dom skicksr iväg mej.

Ja tror att pappa skämdes lite över mej..

21.08.2013 kl. 22:18

Bill eller bull, eller MÅNS

Jag låg i min säng och hade en konstig känsla. En känsla av att något inte är som det ska vara. Sen kom jag på att det är tisdag idag, men ingen Måns...

Vi får helt enkelt ta och leka en lek i väntan på nästa avsnitt av Sveriges Idol. Det kommer kl 21!

Varmt eller kallt? Varmt. Alla gånger.

Vitt eller svart? i min lek får man välja båda.

Sommar eller vinter? En passlig mängd av båda.

Katt eller hund? Vovve.

Halvfullt eller halvtomt? Halvfullt.

Stad eller landsbygd? LANDET.

Skog eller hav? Hav.

Villa eller lägenhet? Villa.

Chips eller popcorn? Chiiips.

Rock eller blues? Rock.

Nationell eller internationell? Internationell.

Trä eller plast? Trä.

Rött eller vitt? Vitt.

DN eller SvD? SvD

Dyrt eller billigt? Billigt ju..?

CocaCola eller Pepsi? Drycker som pepsi excisterar inte i min värld.

Fotboll eller Hockey? Hockey.

Sandstrand eller klippor? Klippor.

Kanel eller kardemumma? Kardemumma.

SVT eller kommersiell tv? SVT

Bada eller duscha? Bada.

Jeans eller kostym/dräkt? JIIIIINS

Blond eller brunett? Blond.

Rosor eller tulpaner? Ros.

Äpple eller päron? Päron.

Potatis eller pasta? Pasta.

Ryggsäck eller väska? Väska.

Hurtbulle eller soffan? Soffan.

Äktenskap eller sambo? Forever alone.

Loafers eller gympaskor? Converse.

Pizza eller sushi? Det där var väl inte ens en fråga?

Bok eller film? Film.

Fredagkväll eller lördagmorgon? Fredagkväll.

Kaffe eller te? Te smakar bajs.

Vänster eller höger? Vänster.

Lappland eller Skåne? SKJÅÅNE

Inne eller ute? Ute

Kött eller fisk? Kött fiffan

Hjälm eller flytväst? Hjälm.

Guld eller silver? Silver

Göteborg eller Stockholm? Stockholm.

Pigg eller trött? Pigg.

Biljard eller bowling? Bowling.

Bullar eller Winerbröd? Allt med socker.

Glad eller ledsen? Glad.

Släkt eller vänner? Vänner.

Mc eller bil? Bil.

Charter eller backpacker? Charter.

London eller NewYork? jag vill fara till New york.

Morgon eller kväll? Kväll, eller sen tidig mårån.

Vantar eller handskar? Vantar.

Ragga eller raggas? Raggas.

Kalle Anka eller Tintin? Kalle.

Choklad eller lakrits? Choko, alla gånger.

Aftonbladet eller expressen? Aftonbladet.

Salt eller surt? Surt.

Stark eller smidig? Smidig.

Tax eller pudel? Tax. pudlar är lite störande.

Överraska eller överraskad? Överraska.

Fattig eller rik? passligt rik.

positiv eller negativ? positiiiv

Ordentlig eller slarvig? Slarvig.

Barn eller husdjur? Barn.

Action eller drama? Drama.

Grönsaker eller rotfrukter? Huj.

Husmanskost eller internationellt? Husmanskost.

Ketchup eller senap? Kepshupp.

Bäddat eller obäddat? Obäddat.

Rakat eller orakat? Rakat.

Stationär eller laptop? Läpptåpp.

Försiktig eller impulsiv? Impulsiv.

Lycklig eller olycklig? Lycklig.

 

20.08.2013 kl. 18:30

Det var den karriären

Idag tog officiellt min karriär som vårdare vid Kårkulla samkommun slut. Tänk jag hade min första tur i Mars, helt sjukt att tiden bara kan gå så fort. Fast jag antar och hoppas att karriären där inte riktigt var över ännu. Vi firade i allafall min sista arbetsdag med Emmy. Vi drack JULMUST! Aj sakeli det var nog sen gott! fan vet hur länge den flaskan har stått i skåpet.. gott smakade den ändå!

Sen när jag hade sagt hejdå till alla och gick ut å satt mej i bilen konstaterade jag att jag hade glömt min telefon så jag fick klampa in igen och söka den. Att jag aldrig lyckas avsluta något med stil.

19.08.2013 kl. 20:44

Ett steg till ett coolare liv.

Vet ni vad?! JAG HÅLLER PÅ ATT REGISTRERA MEJ PÅ TWITTER. Nu blir jag så cool man bara kan bli!
15.08.2013 kl. 20:57

 

Vanessa, 19, Vasa (Borgå)

Jag är lite tassig. Det kommer ni att märka. Mitt liv går ut på att kolla på film och äta choko. Ibland är jag social. Jag studerar till Klasslärare i Vasa, första året. Det är kul!

vanessa.gronqvist@gmail.com

 

Follow on Bloglovin

 

nessukka

 

 

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

ps. Kolla in mina poolares bloggar:

Olivia

Jelina

Fiia

Stubbis

Mariellas

Laura

Miranda

Amanda

Myggan

Senaste kommentarer

01.10, 23:38Bästa sämre halvan! av miss wessman
15.09, 17:05Hej och förlåt! av Louis
06.09, 13:11Bara för att jag kan. av Svetu
20.08, 21:32Bill eller bull, eller MÅNS av Maikku
16.08, 00:02Bara för att jag kan. av Mirre